Финансовата криза застигна и отборът на Димитър Димитров-Херо в Саудитска Арабия Ал Кадисия.

Българският специалист и футболистите му не са получавали пари по договорите си от пет месеца насам, а причината е неразбории в клубното ръководство.

Именно заради това пропадна и подготвителният лагер за Ал Кадисия в Египет малко след Нова година. Чужденците в отбора на Херо напуснаха състава и той беше принуден да попълни групата с петима аматьори, които през деня работят и тренират само късно вечер.

"Президентът много разчиташе да продаде един наш 18-годишен талант на Ал Ахли, но момчето изненадващо не се съгласи с предложената му заплата и остана при нас.

Така пропадна трансферът за 3 милиона долара и проблемите се увеличиха. Въпреки това президентът гарантира, че ще се решат проблемите и дори ми е обещал, че ще привлечем и чуждестранни играчи - от Перу, от Тунис и от Бахрейн, обясни ситуацията около клуба си Димитров.

Ал Кадисия е на 10-о място с 15 точки след първата част от първенството. На 12-и февруари Димитров и футболистите му гостуват на Ал Таавон, който е непосредствено над зоната на изпадащите.

"Договорът ми изтича през април, когато завършва и местното първенство. След това ще огледам възможностите, които ще ми бъдат предложени.

Вероятността да остана в Ал Кадисия обаче е доста, доста малка. Прец лятото имах оферта от Ал Шабаб, вероятно и сега ще ме потърси някой друг клуб от Саудитска Арабия или региона. А защо пък да не се върна в Европа", завърши Димитър Димитров.