Легендата на румънския футбол Георге Хаджи заяви, че е бил много близо до това да замени Диего Марадона в Наполи. Халфът обаче избрал да премине в Барселона.

Хаджи все пак изигра два сезона в Италия, като помогна на Бреша да се изкачи от Серия Б в Серия А. Легендата е вече на 50 години и в момента е треньор на румънския Викторул Констанца.

„Все още ме е яд на Бреша. Вече мога да го кажа – преди много години имах оферта от Наполи да заменя Марадона. Аржентинецът точно си тръгна и аз можеше да бъда новият Марадона, но Бреша на прие офертата.

Тогава моят идол Йохан Кройф ме убеди да премина в Барселона, докато аз бях с Румъния на Световното първенство в САЩ. Нямаше как да се замисля на такова предложение. Това бе мечта за мен, обожавах играта на националния отбор на Холандия“, разкри Джика Хаджи.

Легендарният румънец се скъса да хвали сънародника си Влад Кирикеш, който след два сезона в Тотнъм премина в Наполи през лятото.

„Кирикеш е най-добрият румънски защитник в последните 10 години. Веднага след Кристиан Киву. Той е добър не само в защитната част, но и в изграждането на атаките. Мисля, че той може да се справи и сам, и в партньорство с Раул Албиол и Калиду Кулибали“, каза още Хаджи.