Самдория потвърди, че договорите си с клуба са подновили трите големи звезди Едер, Роберто Сориано и Лоренцо Де Силвестри.

Президентът на Самп Масимо Фереро заяви тази сутрин, че до края на деня ще има новина и спази обещанието си. Де Силвестри преподписа до 2019 година, докато Едер и Сориано ще останат в клуба до 2020.

„Де Силвестри беше първият, когото привлякох, когато дойдох в Сампдория. Колкото до Едер – той е много добро момче. Щастлив съм, че остава в клуба, въпреки че имаше огромен интерес от него от големи отбори. Ще опитам да му подсигурим условия, за да е щастлив.

Преди време бяхме смятани за провинциален отбор, а сега можем да си позволим да отказваме оферти от Интер. Доказахме цената си, разполагаме с много големи футболисти. За мен Едер струва 100 млн. евро, но аз не се нуждая от тези пари.

Бих продал само на правилната цена, в противен случай ще оставим добрите си играчи. Край на дискусиите.

Щастлив съм, че и Сориано преподписа. Още от миналата година му повтарям, че трябва да шутира повече към вратата, защото знаех, че може да вкарва голове. Нали видяхте какво направи Алесандро Флоренци в Шампионската лига? Същото го може и Роберто. За мен, Сориано е голям шампион.

Вълнувам се като гледам сегашната Сампдория. Напомня ми на тази от времето на Роберто Манчини и Джанлука Виали“, заяви Масимо Фереро.