Вратарят на Милан Кристиан Абиати призна, че е впечатлен от възможностите за развитие на клуба. “Росонерите” започнаха слабо сезона, но вече се приближиха на 6 точки от третото място, което дава право на участие в Шампионската лига през следващия сезон. 

“Виждам как на Миланело се развива нещо прекрасно. Виждам нужната атмосфера. Много е трудно да дойдат бързи резултати при смяната на треньора, но все още не сме дали най-доброто от нас. Отборът ни е добър и вече ще гледаме да правим по-малко грешки”, заяви Абиати.

В понеделник Милан гостува на Наполи, а ветеранът очаква много труден мач. “Няма да ни е лесно, защото те се наслаждават на много добър сезон. Имат играчи, от които да се притесняваме, но ние знаме какво да направим.

Ако вземем някоя и друга точка за вкъщи, ще е добре, защото така ще можем да продължим да гоним нашите си цели”, каза още вратарят на “росонерите”. 

Бившият италиански национал говори и за Силвио Берлускони, който днес навърши 30 години начело на Милан. 

“Мога да говоря само добри неща за нашия президент. Той е много ценен за мен като втори баща ми е. Само като каже “Абиати” и вече е привлякъл вниманието ми”, каза още Абиати.