Италианската футболна федерация е приготвила списък с три имена за потенциални заместници на селекционер на националния отбор Антонио Конте.

След края на Евро 2016 архитектът на шампионския отбор на Ювентус почти сигурно ще поеме Челси, като се очаква в най-скоро време новината да бъде официално обявена.

Според Gazzetta dello Sport, мениджърът на сензацията в Англия Лестър – Клаудио Раниери, и треньорът на Болоня Роберто Донадони са главните претенденти да застанат начело на четирикратния световен шампион.

Двамата делят първото място в списъка на президента на местната федерация Карло Тавекио, а след тях се нарежда Джампиеро Внтура, който върши отлична работа в Торино.

Предполага се, че след края на сезона интересът към Донадони от италианските клубове ще е много голям, а той вече има опит начело на Италия. Той беше селекционер от периода 2006 – 2008 година и води "адзурите" на Евро 2008, но беше освободен след отпадането от 1/4-финалите от Испания след дузпи.

Интересът към Раниери също е огромен заради чудесата, които прави начело на Лестър. Има вероятност обаче той да поиска да води "лисиците" в Шампионска лига през следващата кампания и да не напусне клуба.