Удинезе тресна с 3:1 Наполи и поднесе поредната шампионска титла в ръцете на Ювентус. Снощи "старата госпожа" победи с 1:0 Емполи и така дръпна с цели шест точки пред Наполи, а до края на първенството в Италия остават седем кръга.

След тази победа пък Удинезе се изкачи в таблицата и вече гледа по-спокойно в битката за оцеляването си. 

Два гола за домакините заби Бруно Фернандес (14-дузпа и 45), един добави Сирил Теро (57). Трябва да се отбележи, че Фернандес получи правото и на втора дузпа в 27-ата минута, но не успа да преодолее Габриел.

Почетното попадение за гостите пък бе дело на Гонзало Игуаин (24). Звездата на гостите обаче не успя да сдържи нервите си в края на мача и преждевременно бе пратен под душовете с червен картон в 76-ата минута. На излизане от терена Игуаин едва бе удържан от съотборниците си, за да не набия съдиите.

Така Наполи направи голяма издънка в този кръг и почти сигурно се сбогува с мераците си за шампионската титла, за сметка на Ювентус, който реди победа след победа.

Както е известно, неаполитанците не са ставали шампиони от далечната 1990 година, когато водени от легендата Диего Марадона триумфират за последно в Серия "А".

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XWKun2xON-A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>