Лацио продължава с прекрасното си представяне този сезон и след победата с 3:1 над Фиорентина се изкачи до 4-то място в класирането. Тимът на Симоне Индзаги има 34 точки, колкото има и третият Наполи. Рома държи второто място с 35 точки. 

“Орлите” мислеха, че са решили мача още през първото полувреме, когато поведоха с 2:0 след голове на Кейта Балде и Лукас Билия от дузпа. В средата на второто обаче Фиорентина изравни чрез резервата Мауро Сарате, а след това имаше положения и да изравни. Гол ръка на Карлос Санчес пък бе отменен. В края Щефан Раду вкара за трети път за "орлите" и реши всичко. 

Лацио започна много добре срещата и още в началото Бастос можеше да даде ранен аванс на тима си, след като отклони с глава центриране на Каталди от ъглов удар, но Татарушано спаси. Малко след това Фелипе Андерсон пробва късмета си с хубаво изпълнение от въздуха, а Ненад Томович попречи на Кейта Балде при бърза контраатака. 

Натискът на “орлите” продължаваше и Чиро Иммобиле също имаше шанс да вкара, но ударът му мина над гредата. Така се стигна до 23-та минута, когато Милинкович-Савич изведе Кейта на стрелкова позиция. Крилото мушна топката зад Татарушано с хубав удар по земята. Това беше 5-ти гол за сенегалеца този сезон, с което изравни личното си постижение за Лацио. 

Фиорентина отговори с удар на Федерико Бернардески с глава, който не затрудни Маркети. В добавеното време на първото полувреме Милинкович-Савич беше спънат от Томович в наказателното поле на гостите. Лукас Билия стреля много силно под гредата от отсъдената дузпа и направи 2:0. 

Фиорентина се поокопити след почивката и още в 48-та минута гостите имаха шанс да намалят резултата. Билия направи дузпа за нарушение срещу резервата Кристофоро в наказателното си поле. Федерико Маркети обаче спаси изстрела на Иличич от бялата точка. 

Все пак “виолетовите” не спряха да търсят гола и в 64-та минута той падна. След поредната добра атака по дясното крило се получи разбъркване в наказателното поле на Лацио. Топката се спря прекалено удобно на метри от голлинията, откъдето Мауро Сарате нямаше как да сбърка - 1:2. Това беше трети гол на Сарате за 193 минути този сезон. Нападателят има и една асистенция. 

Гостите не спяха дотук и опитваха дори да изравнят. В следващите минути обаче Маркети спаси далечни удари на Тейо и Бернардески. В 82-та минута Фиорентина все пак вкара. Гостите мушната топката във вратата на Лацио след изпълнение на ъглов удар и започнаха да ликуват. Реферът посочи центъра, но миг по-късно се поправи и свири фаул в атака. Голът беше отменен, защото Карлос Санчес реализира с ръка. 

Точка на спора сложи Щефан Раду в добавеното време на срещата след бърза контра атака. Защитникът се разписа от близо след пас на Иммобиле. 

Лацио - Фиорентина 3:1

1:0 Кейта Балде 23’

2:0 Лукас Билия 45-д 

2:1 Мауро Сарате 64'

3:1 Щефан Раду 90'

Лацио: Маркети, Бастос, Де Врай, Раду, Каталди (84 - Мурджа), Билия, Андерсон (77 - Уолъс), Лулич, Милинкович-Савич, Кейта (68 - Кишна), Иммобиле 

Фиорентина: Татарушано, Томович (46 - Кристофоро), Де Майо, Астори, Оливера, Санчес, Весино, Тейо (80 - Киеза), Иличич (59 - Сарате), Бернардески, Калинич

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/g27lPX8S37E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>