Наполи стигна до победата с 2:1 срещу останалия с 10 души отбор на Сампдория в 95-ата минута. Лоренцо Тонели, не много често използван играч, вкара победния гол с буквално последния удар в мача. С 38 точки вече неаполитанците се изравниха с намиращия се на 2-о място отбор на Рома и заедно гонят Ювентус.

Автогол на Елсейд Хусай даде преднина на Сампдория преди почивката. Маноло Габиадини изравни през второто полувреме, след като пет минути по-рано се появи на терена. Той влезе в 72-ата минута на мястото на бразилеца Жоржиньо и в 77-ата вече беше вкарал.

Белгийският нападател Дрийс Мертенс пък буквално разхождаше екипа по терена и не се забеляза с нищо в атаката.

В 30-ата минута албанският защитник Хусай в опита си да изчисти топката при центриране на Патрик Шик я прати в мрежата на вратаря Пепе Рейна. Малко след началото на второто полувреме Мертенс можеше да изравни, но стреля над горната греда от точката за изпълнение на дузпа.

В рамките на 7 минути между 54-ата и 61-ата минута Матиас Силвестре беше санкциониран на два пъти с жълти картони, първият път заради фаул срещу Мертенс, и остави Сампдория с 10 души до края на мача.

Мертенс пропусна нов добър шанс за гол, след като Хосе Кайехон му свали топката с глава, но в 77-ата минута Габиадини от близко разстояние все пак изравни. До края на мача Наполи натисна здраво и в 5-ата минута на добавеното време Тонели изравни след подаване на Иван Стринич.