Аржентинската легенда Габриел Батиститу заяви, че едвам ходи заради това, че се е влагал прекалено много в кариерата си. Легендарният нападател вкара 242 гола за Фиорентина, Рома и Интер между 1991 и 2003 година.

„Дали е истина, че никога не съм харесвал футбола? Казах това, защото исках да предпазя себе си от пресата и публиката. Казах това, за да спрат въпросите. По това време играех в Италия и времената бяха наистина хубави за мен.

Напрежението обаче беше огромно, всеки говореше за футбол, което лично аз намирах за много скучно. Ходех на тренировки без да тръбя, че обичам мачовете, тактическите занимания и всичко, което се случва на терена.

Не се вълнувах толкова много по футбола, когато бях младеж, но след това той се превърна в моя страст. В края живеех и дишах само заради футбола.

Сега изпитвам трудности дори да ходя, защото давах повече, отколкото трябваше да давам. Може би истината е някъде по средата. Обожавах да играя. Не харесвах интервютата и всички съпътстващи около мачовете неща“, каза Батигол.