Италия постигна трудна победа с 1:0 при домакинството си на Израел в световна квалификация от група G.

Успехът за "адзурите" донесе Чиро Иммобиле с гол в началото на второто полувреме. В безспорния герой на мача пък се превърна вратарят на гостите Ариел Харуш, който спаси всичко възможно. На легендата Джанлуиджи Буфон му се наложи да се намесва един път и го стори с вещина.

С победата Италия събра 19 точки и ще играе бараж за класиране на Мондиал 2018 в Русия, тъй като лидерът Испания има 22 т. До края остават два кръга, но иберийците едва ли ще направят грешна стъпка.


През първото полувреме "адзурите" имаха териториално надмощие, но Антонио Кандрева, Лоренцо Инсиние и Андреа Белоти не успяха да оползотворят открилите им се възможности, които определено не бяха 100%-ви. След половин час игра Даниеле Де Роси пробва да изненада вратаря на гостите с далечен удар, който обаче беше лишен от точност.

В 41-ата минута, противно на логиката, Израел беше на косъм от гола. Алмог Коен засече от ръба на наказателното поле и насочи топката точно в горния десен ъгъл. Единствено брилянтната намеса на Джанлуиджи Буфон лиши гостите от откриване на резултата на стадион "Мапей". Това положение стресна италианците и в самия край на полувремето Инсиние се озова на чиста позиция и нанесе тежък удар от близка дистанция, който Ариел Харуш изби със сетни сили.

7 минути след подновяването на играта "адзурите" все пак поведоха. Тогава Кандрева проби по дясното крило и центрира на задна греда, където Иммобиле с глава на 2 от голлинията не остави шансове на вратаря. В следващите минути Италия продължи да доминира, но на три пъти Кандрева пропиля шанс да сложи точка на спора.

Четвърт час преди края Харуш направи поредно страхотно спасяване, с което обра овациите. Белоти получи подаване на близко разстояние и насочи кълбото в долния десен ъгъл, но вратарят на гостите с чудесен плонж спаси. До края не падна нов гол и мачът завърши 1:0.

Италия – Израел 1:0

1:0 Имобиле (53)

Италия: Буфон, Конти (49-Дзапакоста), Бардзали, Астори, Дармиан, Кандрева (87-Бернардески), Де Роси, Верати (90-Монтоливо), Инсиние, Белоти, Имобиле

Израел: Харуш, Бен Хаим, Меликсон (62-Бен Хаим), Натхо, Коен (77-Айнбиндер), Рафаелов, Шехтер (69-Бенаюн), Келтенс, Цедек, Давидзада, Каба

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ajC9oXCaT10" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>