Селекционерът на националния отбор на Швеция Яне Андерсон заяви, че отборът му се чувства силен преди първия от двата мача с Италия в плейофния кръг по пътя към Мондиал 2018.

"Напрежението може би е за италианския отбор, заяви Андерсон, който натърти почти веднага, че по-важното е неговите футболисти как ще играят.

"При нас се усеща оптимизмът. Ние чувстваме, че сме добър отбор и сме си у дома, заяви Андерсон след снощната тренировка на националния стадион Френдс Арена. Шведите се докопаха до място на баражите в група А, където Франция взе директната квота, а два кръга преди края шансове имаха още Холандия и България.

Треньорът е доволен, че може да използва всичките си футболисти с изключение на защитника Микаел Лустиг от Селтик, който изтърпява наказание от един мач. Също така той е доволен от показаното от играчите по време на тренировките в последните дни.

"Швеция ще се стреми да намери добри варианти в играта и ще заложи на много движение, за да създаде достатъчно шансове за отбелязване на гол, добави Яне Андерсон. Той обърна внимание, че тимът му е вкарал 26 гола в 10 мача в квалификационната група и те са дошли от сериозна бройка комбинации, в това число заучени статични положения, далечни изстрели и индивидуални пробиви. "Така че ние имаме солиден арсенал от умения", усмихва се Андерсон.

Капитанът на тима, 32-годишният Андреас Гранквист заяви, че двата плейофни мача могат да се сравнят с два финала. "Най-важното е да вкараме голове у дома и да не допуснем такива в нашата врата, заяви централният бранител, който има 67 мача за Тре крунур.

Той добави, че всички в шведския отбор са позитивни от добре изиграните квалификации, но Италия ще бъде тежък тест, защото е страхотен отбор. За Гранквист, както и за други от по-опитните футболисти като нападателното дуо Ола Тойвонен и Маркус Берг, както и за полузащитника Себастиан Ларсон, това вероятно е последен шанс да играят на Световно първенство. Ако не се класират и сега, скандинавците ще направят серия от три пропуснати световни първенства, тъй като не играха нито през 2010-а, нито през 2014-а година.