Вратарят на Беневенто Алберто Бриньоли, който влезе в историята с отбелязания гол за 2:2 срещу Милан вчера, сам призна колко случайно се е случило всичко. Новаците от Беневенто спечелиха по изключително драматичен начин първата си точка в Серия А след 14 поредни поражения преди това.

Бриньоли се разписа след изпълнение на корнер от Данило Каталди в 5-ата минута на добавеното време, след като гостите от Милан на два пъти повеждаха в мача.

"Трудно е да се опише! Влязох в наказателното поле с надежда за най-доброто, което можем да измъкнем от ситуацията. Радвам се за феновете, за съотборниците ми, за президента на клуба. Прекалено егоистично е да говорим сега само за мене, защото резултатът е заслуга на целия отбор. При 1:2 и секунди до края ние нямаше какво да губим. Затова влязох в наказателното поле, когато видях топката да лети към мене, просто стиснах очите и скочих, разказва героят на новаците в Серия А.

"И като гледате, по-скоро се получи вратарски скок, а не такъв на нападател. Беше ужасно да губим толкова много мачове преди това, някои от тях буквално в последната минута. Много загуби ние просто не ги заслужавахме. Но Беневенто показа, че няма да се предаде срещу който и да е противник, доволен е вратарят-голмайстор в интервю пред телевизия Скай Италия.