Лоренцо Инсинье заяви, че може да счупи рекорда на Марек Хамшик за голове с екипа на Наполи. Миналата седмица словакът стана най-резултатният футболист в историята на клуба, след като мина постижението на Диего Марадона от 115 гола.

„С най-голямо удоволствие бих искал да съм на неговото място, защото Марек вече е част от историята на Наполи. Много съм щастлив за него, защото той винаги е показвал невероятна любов към цветовете на клуба и феновете. Невероятно е, че мина Марадона. Но сега трябва да внимава, защото аз мога да подобря неговият рекорд“, пошегува се Инсинье.

Нападателят не е бил дори роден, когато тимът спечели титлата на Серия А през 1990 година и се надява догодина да има празненства в Неапол.

„Знаем, че ще бъде сериозна надпревара до края на сезона, но ние сме готови за това. Искаме да вземем титлата. Рома и Интер са малко зад нас с Ювентус, така че ще бъде напрегнато. Всеки мач ще бъде като капан за нас. Рома има и мач по-малко, така че представляват проблем за нас“, каза още Инсинье.