Наполи ще завърши годината и ще започне следващата като №1 в Италия. Това стана факт след трудната победа с 1:0 като гост на Кротоне. Единственият гол в срещата отбеляза Марек Хамшик в началото на срещата, а българският национал Александър Тонев бе на резервната скамейка на домакините и не влезе в игра. 

Така след 19 изиграни мача Наполи е на първо място в Серия А с актив от 48 точки, на 4 пред втория Ювентус, който утре гостува на Верона. Кротоне е на 18-та позиция с едва 15 точки. 

Дни, след като задмина Диего Марадона по голове за Наполи, Марек Хамшик отново бе героят на своя отбор. Южняците имаха пълно превъзходство в мача, но направиха куп пропуски. Все пак хората на Маурицио Сари контролираха събитията на “Енцо Шида”, а единствената въпросителна бе с колко гола ще си тръгнат от стадиона. 

Хамшик се разписа в 17-та минута след постепенна атака и разменени пасове между Жоржиньо и Алан. Словакът получи топката в наказателното поле и с премерен удар с левия крак по диагонала направи 1:0. Това бе гол в трети пореден мач на Хамшик и общо 117-ти с екипа на Наполи в първенството. Минута по-късно Мертенс можеше да реши всичко, но не успя да се възползва от грешка на Стефан Симич. До края на първото полувреме Инсинье и Мертенс направиха нови пропуски. 

Събитията на терена през второто полувреме не се промениха ни най-малко. Наполи атакуваше, а Кротоне рядко измисляше нещо интересно пред противниковата врата. Играчите на Сари обаче така и не можаха да вкарат втори гол. За сметка на това домакините имаха сериозни претенции за дузпа в добавеното време на срещата. Чекерини падна в наказателното поле на Наполи след съприкосновение с Маджо. Главният рефер обаче бе категоричен, че няма нито да даде дузпа, нито да използва видео повторенията.  

Така Наполи събра 48 точки след първите 19 кръга в Серия А, най-доброто постижение от сезон 2008/2009, когато Ювентус имаше 52 точки в този етап на първенството. 

Кротоне - Наполи 0:1

0:1 Марек Хамшик 17’

Кротоне: Кордас, Фараони (81 - Ромеро), Симич (46 - Сампириси), Чекерини, Мартела, Роден, Берберис (73 - Крочата), Мандрагора, Трота, Стоян, Будимир 

Наполи: Рейна, Маджо, Албиол, Кулибали, Хисай, Жоржиньо (77 - Диавара), Алан, Хамшик, Инсинье (67 - Жиелински), Кайехон, Мертенс (89 - Рог)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LVYFRspTxA0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>