Най-добрите клубове в Италия се интересуват от полузащитника на Аталанта Брайън Кристанте, а той призна, че би се вписал добре във Висшата лига на Англия. 22-годишният Кристанте играе под наем от Бенфика и прави невероятен сезон, с което насочи интереса на Ювентус, Интер, Наполи и Рома към себе си. 

“Нещата за летния трансферен пазар ще бъдат решение в следващите 5 месеца. Не мога да отхвърля възможността да играя във Висшата лига един ден. Мисля, че стилът на това първенство ще ми приляга. 

Беше голяма трагедия, че Италия не се класира за Световното първенство през лятото, но се надяваме, че това ще е положително в други отношения. Националният селекционер ще има възможността да поднови тима и да изгради такъв за бъдещето. 

В Бергамо има млади футболисти като Матия Калдара и Леонардо Спинацола, но такива има навсякъде. Имаме добри таланти, но трябва малко търпение и вяра към тях”, каза Кристанте. 

Бащата на полузащитника е канадец и доста време го е приканвал да играе за този национален отбор. “Така беше, да, но избрах Италия. Може би, ако бях хокеист, щях да играя за Канада”, шегува се Кристанте.