Младата звезда на Фиорентина Федерико Киеза заяви, че все още има дълъг път пред себе си да извърви, за да стигне до нивото на баща си – Енрико Киеза. Нападателят бе повикан от временния селекционер на Италия Луиджи Ди Биаджо на тренировъчен лагер в Коверчано, в който днес тимът му победи с 10:0 Примаверата на Фиорентина.

Хеттрик за експерименталния състав на „Скуадрата“ вкара Даниеле Басели, два гола вкара Джанлука Капрари, а по веднъж се разписаха Киеза, Марко Бенаси, Роналдо Мандрагора, Доменико Берарди и Федерико Ди Франческо.

„Мисля, че имам още много да работя, за да достигна до нивото на баща ми. Сега дори не съм близко. На разположение съм на националния отбор и ще дам всичко от себе си да бъда повикан. Ди Биаджо ме познава добре от младежкия национален отбор, аз съм го познавам добре и знам какво изисква от мен.

Това е нов цикъл на италианския футбол и всеки един от нас ще даде всичко от себе си. Отдал съм се на футбола и мисля само за спорта. Не се мисля за символ на Фиорентина, опитвам се просто да си върша работата“, каза Киеза.