Фиорентина победи Беневенто с 1:0 в среща от 27-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в мача отбеляза Виктор Уго в 25-ата минута.

Това е първата среща за футболистите от Флоренция без техния капитан Давиде Астори, който почина преди седмица. Сълзи от страна на треньори, футболисти и фенове белязаха цялата среща.

Фланелки с номер 13 и името на Астори можеха да се видят навсякъде в пълния "Артемио Франки", а балони в цветовете на клуба полетяха към небето. Тифозите на Фиорентина каза последно "сбогом" на своя капитан, пожелавайки му: "На добър път" и "Чао, Давиде".

За наследник на капитанската лента на Давиде Астори, който почина преди седмица, бе обявен хърватският халф на Фиорентина Милан Бадел. 29-годишният халф направи прочувствено изказване преди началото на срещата:

"Ще опитам да направя всичко по силите си, за да поддържам духа на Давиде жив. Всички ще се опитаме да вложим в работата си всичко това, което правеше той. Здрава работа, дух и решителност. Той поддържаше отборът сплотен и помагаше на младия ни състав да расте бързо".