Лацио се класира за 1/4финалите на Лига Европа, след като спечели гостуватето си в Киев срещу Динамо с 2:0. Италианците бяха в по-лоша позиция след 2:2 у дома преди седмица, но сега доминираха напълно и не оставиха шансове на съперника, като можеха да спечелят и по-убедително. 

Гостите започнаха по-добре в търсене на важния гол и в 7-ата минута поискаха дузпа за игра с ръка, но не получиха такава. 

По-силната игра на италианците им донесе успех в 23-ата минута, когато те стигнаха до така ключовото попадение. Тогава Луис Алберто центрира от корнер и Лукас Лейва отклони много технично с глава на близката греда, за да изведе гостите напред. 

Украинците опитаха да реагират и Беседин стреля от въздуха над вратата. Като цяло обаче Лацио контролираше случващото се на терена и продължаваше да напада. 

Чиро Имобиле тормозеше непрекъснато отбраната на Динамо, като първо стреля неточно, а в 43-ата минута опита да прехвърли вратаря. Бойко пресече, но сякаш игра с ръце извън наказателното поле. Съдията обаче явно не бе сигурен и не отсъди нищо, с което вбеси Симоне Индзаги. 

След почивката ситуацията не се промени и гостите продължиха да натискат, а и да пропускат. В 51-ата минута огромен пропуск направи Патрик, който не успя да уцели празната врата и стреля неточно. 

След това Луис Алберто не бе точен, а Раду накара Бойко да спасява удара му с глава. Домакините опитаха да бъдат по-опасни с напредване на времето и Циганков и Гонсалес останаха на добри позиции, но пратиха ударите си неточно, което до голяма степен и гарантира класирането на Лацио напред. 

В 83-ата минута защитникът Де Врай гарантира триумфа, след като след корнер и отклонена топка, реализира отблизо, за да оформи и крайния резултат, който бе напълно заслужен.