Арсенал стигна до домакинска победа с 3:1 след обрат над Милан в срещата-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа и така елиминира италианците от надпреварата.

Общият резултат от двете срещи е 5:1 в полза на английския столичен тим и така отборът на Арсен Венгер се класира за 1/4-финалната фаза.

Чалханоглу откри за гостите в 35-ата минута, но само няколко минути след това домакините изравниха чрез Уелбек, който се разписа от дузпа.

Попадението за обрата бе дело на Джака в 71-ата минута, а в 86-ата Уелбек вкара втория си гол и оформи крайния резултат. 


Срещата започна с отличен шанс за гостите, но още в първата минута Силва направи сериозен пропуск.

От перфектна позиция в наказателното поле той не успя да нацели вратата, пазена от Оспина. 

Лондончани получиха сериозен удар десетина минути по-късно, след като Кошчелни се контузи и се наложи да бъде заменен от Чембърс.

В 25-ата минута Уелбек отправи нелош удар, но Донарума бе на мястото си. 

Точно 10 минути след това Чалханоглу отправи фантастичен удар преди дъгата и матира Оспина, като прати топката в долния ъгъл, за да даде аванс на гостите.

Тяхната радост обаче бе кратка, тъй като Родригес фаулира Уелбек в наказателното поле и в 39-ата минута Арсенал изравни от дузпа.

Тя бе реализирана от стрелеца, който успя да изравни резултата.

Броени минути след подновяването на играта Мхитарян пропусна добро положение за домакините, а след това същото стори и Мустафи.

Сусо пък можеше да направи обрата в мача пълен в 55-ата минута, но от перфектна позиция той прати топката в аут. 

Две минути след това Рамзи направи голям пропуск, след като и той от много добра позиция не намери вратата.

В 71-ата минута Арсенал направи обрата в мача пълен след грешка на Донарума. Младокът не успя да избие като хората силен удар от дистанция на Джака, но след това топката влезе в мрежата му.

В 86-ата минута Уилшър центрира за Рамзи и халфът отправи удар с глава, но Донарума го изби. При добавката обаче Уелбек бе безкомпромисен и също с глава вкара топката в мрежата. 

АРСЕНАЛ - МИЛАН 3:1
0:1 Чалханоглу 35
1:1 Уелбек 39 дузпа
2:1 Джака 71
3:1 Уелбек 86

АРСЕНАЛ: Оспина, Бейерин, Мустафи, Кошчелни (11 - Чембърс), Монреал, Джака, Рамзи, Уилшър, Йозил, Мхитарян (68 - Елнени), Уелбек

МИЛАН: Донарума, Борини, Бонучи, Романьоли, Родригес, Сусо, Кеси, Монтоливо, Чалханоглу (70 - Бонавентура), Кутроне (67 - Калинич), Андре Силва