Наполи загуби почти всички шансове да спечели първа титла на Италия от 1990 г., след като завърши 2:2 при домакинството си на Торино в мач от 36-ия кръг на Серия "А".

Домакините на два пъти повеждаха с голове на Дрис Мертенс (25) и Марек Хамшик (71), но "биковете" не се предаваха и изравняваха чрез Даниеле Базели (55) и Лоренцо Де Силвестри (83).

Така два кръга преди края на калчото Наполи вече изостава на 6 точки от хегемона Ювентус. За да спечелят Скудетото, южняците трябва да разгромят Сампдория като гост и Кротоне у дома, а шампионите да загубят с големи резултати визитата си на Рома и от вече изпадналия отбор на Верона в Торино.


Домакините можеха да поведат още във 2-ата минута, когато Лоренцо Инсиние стреля, но ударът беше блокиран в решаващия момент. Наполи продължи да диктува събитията на терена и след малко повече от четвърт час игра Инсиние отново пропиля чудесна възможност да открие резултата.

Той се озова на чиста позиция, но изстрелът му не беше на нужната висота и Салваторе Сиригу спаси. В средата на полувремето основният конкурент на Ювентус за Скудетото успя да вкара. Тогава Кевин Бонифаци подаде към Николас Бурдисо на точката за дузпата. Опитният защитник не овладя добра, но все пак запази топката. Той обаче не усети връхлитащия зад гърба му Дрис Мертенс, който открадна кълбото и от непосредствена близост нямаше как да сбърка за 1:0!

До края на полувремето Наполи продължи да бъде по-добрият отбор и бомбен удар на Инсиние, дошъл след индивидуален рейд, премина на милиметри от целта. После Хосе Кайехон опита да изненада Сиригу, но вратарят внимаваше и изби.

След почивката Наполи изненадващо се прибра в защита, което му изигра лоша шега в 54-ата минута. След хубава комбинация Даниеле Базели се озова на чудесна позиция, стреля, топката се отклони във Влад Кирикеш и влетя в мрежата на Пепе Рейна за 1:1! Малко след това Мбайе Нианг не намери целта след удар по диагонала.

В 69-ата минута Маурицио Сари пусна в игра капитана си Марек Хамшик. Този ход се оказа отличен, след като 120 секунди по-късно словакът овладя на пеналта и с фамозен удар отново даде преднина на Наполи. В 83-ата минута "биковете" отново изравниха. Лоренцо Де Силвестри изскочи зад гърба на Марио Руи и с глава преодоля Рейна за крайното 2:2.

Наполи – Торино 2:2

Голмайстори: 1:0 Мертенс (25), 1:1 Базели (55), 2:1 Хамшик (71), 2:2 Де Силвестри (83)

Наполи: Рейна, Руи, Кирикеш, Албиол, Хисай, Зиелинси (69-Хамшик), Жоржиньо, Алан, Инсиние, Кайехон (88-Гунас), Мертенс (63-Милик)
Треньор: Маурицио Сари

Торино: Сиригу, Бонифаци, Бурдисо, Н’Кулу, Ансалди, Ринкон (87-Валдифиори), Акуа, Базели (78-Фалке), Де Силвестри, Ляич, Нианг (63-Белоти)
Треньор: Валтер Мадзари

Неапол, ст.: "Сан Паоло"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Руи (Наполи), Бурдисо, Базели, Белоти, Н'Кулу (Торино)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WlzaV0KdcG0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>