Бившият италиански национален селекционер Джанпиеро Вентура, който беше начело на Скуадра адзура миналата година в провалените световни квалификации, все още не е преодолял емоциите от тогава.
Той заяви, че никога няма да забрави тези моменти и се пошегува, че когато излезе по магазините, избягва да влиза в IKEA.

70-годишният специалист остава с доста ниска популярност и сред феновете, и на пазара на треньорите след като беше уволнен от поста през ноември, когато Швеция отстрани Италия с общ резултат 1:0 в плейофите. Това се оказа и първо пропуснато Световно първенство за Италия от 1982-а година насам.

"Беше едно много дълго лято за мене. Но от друга страна беше и първото лято от много години насам, в което имах изцяло свободно време. Това ми даде възможност да се възстановя и да презаредя, заяви Вентура в интервю по радио РАИ.

"Питате ме дали съм преодолял разочарованието със Скуадра адзура? Това е много трудно, защото случилото се е нещо много важно за целия италиански футбол.

След мача Швеция- Италия никога повече не съм стъпвал в IKEA,  добави Вентура малко и на шега, имайки предвид веригата, специализирана в мебели и вещи за дома.

Самото назначение на този човек начело на националния отбор на Италия беше прието доста изненадващо, тъй като е ръководил 20 отбора, предимно в ниските нива на италианския футбол. През лятото е имало малка вероятност да поеме отбор от Серия А, но сделката е пропаднала.

"Наистина търся адреналина отново. Чувствам вътрешна необходимост, жестоко желание да покажа какво мога да направя", каза той.