Селекционерът на Италия Роберто Манчини призна, че следи под око Марио Балотели преди началото на квалификациите на Евро 2020. Супер Марио не е играл за „Скуадрата“ от септември, но вече има три гола в 4 мача за Олимпик Марсилия.

„Ще отнеме малко повече време за националния ни отбор, преди отново да започне да печели и да мечтае, но мисля, че сме на правилния път. Има поколение от много качествени играчи, които се нуждаят от малко опит.

Коя е най-добрата позиция за Дзаниоло? Ди Франческо го познава най-добре, все пак е всеки ден с него и знае къде ще му е най-ценен. Той е прекрасно момче и се представя добре. Следя го още от Европейското първенство за юноши до 19 г.

Следя също така и Балотели и всеки друг добър италиански футболист. Марио започна добре кариерата си в Марсилия и вече има три гола. Но пак казвам – следя много италиански играчи.

Целта ни е да изградим добър колектив и да се представим добре в квалификациите. Разбира се, трябва да се класираме за подобни турнири и да се опитваме да ги печелим“, каза Манчини.

Италия започва квалификационната си кампания с мачове срещу Финландия и Лихтенщайн.