Нападателят на ПСВ Айндховен Ирвинг Лосано ще пордължи кариерата си в италианския Наполи. Както съобщава вестник А Бола, двата клуба са постигнали споразумение по трансфера на 24-годишния мексиканец.

Очакванията са до края на седмицата Лосано да пристигне в Неапол, където ще премине задължителните медицински тестове и ще подпише личния си договор.

Наполи ще плати на Лосано 42 милиона евро, а през миналата година за ПСВ Айндховен има 30 мача, в които е вкарал 17 гола и е изработил още 12.

Наполи се опитва да изгради още по-боеспособен отбор и да се опита да влезе реално в битката за титлата, но доста играчи им отказаха. На първо място Никола Пепе от Лил отиде в Арсенал, а Хамес Родригес отказа да напусне Реал (Мадрид), за да се премести в Италия. Доста по-голяма бе обидата, която им нанесе агентът на Пепе. Мениджърът каза, че не вижда смисъл да мести клиента си в калчото, което е по-слабо дори от френското първенство.

И тук сделката можеше и да се провали, защото ПСВ Айндховен отказваше да пусне играча за по-малко пари от договорените 40 милиона евро и още 2 като бонуси за постигнати цели. За националният отбор на Мексико Лосано има 35 мача и 9 попадения.