Наполи допусна домакинско поражение с 1:2 от Болоня в мач от 14-ия кръг на италианското футболно първенство и продължи пропадането си в класирането.

Възпитаниците на Карло Анчелоти записаха шести пореден мач без победа в калчото и останаха са седмата позиция с 20 точки.

Гостите, които имаха само точка от предишните си четири двубоя, пък с успеха днес на "Сан Паоло" прогресираха до 12-ото място с 16 пункта.

Домакините поведоха четири минути преди почивката, когато Фернандо Йоренте направи добавка отблизо на празна врата, след като Лукаш Скорупски успя само да избие изстрел от границата на пеналта на Лоренцо Инсиние.

В 58-ата минута Болоня изравни. Лошо изчистване с глава на Калиду Кулибали след центриране от ляво прати топката право в краката на Андреас Сков Олсен, който от ъгъла на малкото наказателно поле прати топката в мрежата.

Десет минути преди края ново грешка в отбраната на Наполи позволи на Блерим Джемаили да изведе Никола Сансоне в чиста позиция и нападателят не пропусна.

Домакините натиснаха, като в добавеното време Йоренте с глава отблизо стреля право в ръцете на Скорупски, а в последните секунди испанският таран вкара в мрежата на гостите, но попадението беше отменено от главния рефер Фабрицио Паскуа заради засада след консултация със системата за видеоповторения (ВАР).