Интер постигна домакинска победа с 4:0 над Дженоа в среща от 17-ия кръг на Серия "А", като след този мач грандът от Милано си върна лидерската позиция в класирането и заема мястото на върха с актив от 42 точки, колкото има и вторият Ювентус.

Лукаку даде аванса на гранда от Милано още в 31-ата минута, а две минути след това Галярдини удвои аванса на "нерадзурите" и в крайна сметка "уби" каквато и да е интрига в този мач.

Еспозито бе точен в 64-ата минута от дузпа, а за крайния резултат се разписа Лукаку в 71-ата минута.

С този успех тимът от Милано успя да прекъсне серията си от три мача без победа във всички турнири, в които тимът записа ремита срещу Фиорентина и Рома, както и загуба срещу Барселона.

Освен това победата е и трета поредна за гранда над "грифоните" в елита на Италия.


Срещата започна доста добре за домакините и още в 8-ата минута Еспозито пробва удара си, но стражът на Дженоа Раду успя да спаси и да опази вратата си "суха".

Броени минути след това грандът от Милано успя да се справи и с удар с глава на Галярдини, който засече топката след хубаво центриране от пряк свободен удар.

Стражът на "грифоните" продължи да си има доста работа и малко след това улови кълбото след удар на Кандрева от дистанция.

Все пак обаче той се пропука в 31-ата минута, когато Лукаку успя да се разпише с глава след центриране на Кандрева.

Две минути след това Галярдини бе намерен от Лукаку и в крайна сметка с неспасяем удар успя да удвои аванса на домакините.

До почивката домакините имаха още два шанса за гол, които в крайна сметка бяха пропиляни. 

Малко след подновяването на играта Лукаку имаше страхотен шанс да направи преднината на тима си класическа, но останал сам срещу вратаря не успя да преодолее Раду и стражът спаси.

В 64-ата минута обаче Интер стигна до трети гол след попадение на Еспозито, който бе точен от дузпа за класическия резултат.

В 71-ата минута с прекрасен удар от наказателното поле Лукаку оформи крайния резултат и в крайна сметка до самия край на мача нямаше повече попадения. 

ИНТЕР - ДЖЕНОА 4:0
1:0 Лукаку 31
2:0 Галярдини 33
3:0 Еспозито 64 дузпа
4:0 Лукаку 71

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Кандрева (75 - Лазаро), Весино, Валеро, Галярдини (72 - Сенси), Бираги (78 - Димарко), Еспозито, Лукаку

Дженоа: Раду, Бираски, Ромеро, Кришито, Гиглионе, Касата, Радованович, Агудело, Ягиело (62 - Ровела), Санабриа, Пинамонти