Аталанта приема довечера Валенсия в Милано в непредвидим 1/8-финален сблъсък в Шампионската лига. Историята и опитът са категорично на страната на гостите. 

Дебютантът от Бергамо, който сензационно се добра до тази фаза, обаче има силен коз - моментната форма. В последните си 4 мача нерадзурите са с 3 победи и равенство, реализирайки 13 гола. Отборът стабилно държи четвъртото място в Серия А с 6 т. пред Рома, приближавайки се до бис в Лигата на милионерите.

На този фон Валенсия спечели само един от последните си 4 мача, с равенство и две загуби, като сдаде Купата на краля. Прилепите са 7-и в Ла Лига, но само на 2 т. от Топ 4. Всичко това са предпоставки за оспорван сблъсък с известно предимство на домакините. Все пак трябва да се има предвид, че мачът е на "Меаца", което прави и двата съперника гости.

В Аталанта нямат проблеми с контузени или наказани футболисти и са жадни за още слава. Не така стоят нещата във Валенсия. Треньорът Алберт Селадес взе група от 19 играчи, след като Габриел Паулиста е наказан, а контузени са новото попълнение Алесандро Флоренци, Есекиел Гарай, Кристиано Пичини, Франсис Коклен, Ману Вайехо, Лий Кан Ин и Родриго Морено.

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини пък се сравни с легендата сър Алекс Фъргюсън. 

"Чувствам се перфектно в Бергамо. Бих искал да опитам по-голямо предизвикателство, но не съм сигурен, че ще получа подкрепата, на която се радвам в момента. Затова ще е трудно да ме изкушат. Виждам се в този град дълго време, искам да съм сър Алекс от Бергамо", сподели треньорът, цитиран от "Тема спорт".