Галерия

"Живеем в ада. Той настъпи. Мой близък приятел от детството почина от вируса. Крематориумът в Бергамо не може да насмогне. Кадрите на военните камиони, пълни с ковчези просто те удря в лицето. Да, настъпи адът на Земята! И ние не бяхме готови за него", изплака наставникът на Италия Роберто Манчини пред "Гадзета дело Спорт".

Манчини е едно от най-големите имена в световния футбол. Като играч със "Сампдория" стана шампион на Италия, спечели 4 купи, една суперкупа и триумфира с КНК. С "Лацио" също стана шампион, взе две купи, една суперкупа, КНК и суперкупата на Европа.

Като треньор спечели купата на Италия с "Фиорентина" и "Лацио". След това направи "Интер" три пъти шампион, два пъти носител на купата и два пъти на суперкупата. С "Манчестър Сити" също стана шапион, носител на купата и суперкупата, а взе трофей и с "Галатасарай" - купа на Турция.

Италианският футбол даде и първата си жертва. Бившият президент на "Пергокрема" Андреа Микели е издъхнал, след като се е заразил с коронавируса, пише "24 часа". Той бе само на 37 години. "Пергокрема" играе в Серия С.