Тренировките в Серия А могат да бъдат възобновени на 4 май, съобщава Gazzetta dello Sport, цитирано от Фокус.

Реномираното издание твърди, че в Италия смятат да последват плана на германската Бундеслига, където вече започнаха да се провеждат занимания. В тях ще се спазват правилата за социално дистанциране до момента, в който нещата се нормализират.

La Gazzetta dello Sport дава и три хипотетични дати за евентуален рестарт на шампионата - 23 май, 30 май или 6 юни. Сезонът ще трябва да бъде завършен за 6 седмици и половина, а до края му остават още 13 кръга. Това би означавало, че Серия А ще приключи до началото или средата на юли.

ФИФА официално обяви, че изтичащите на 30 юни договори на играчите автоматично се удължават до завършване на текущите кампании, което ще спомогне за нормалното протичане на остатъка от кампанията. Големият проблем остават играчите, тъй като
голяма част от тях се прибраха в родните си страни по време на пандемията от коронавирус.

Когато те се върнат в Италия, ще трябва да бъдат под карантина за 14 дни. Именно заради това Интер и Ювентус са привикали своите чуждестранни футболисти, за да може те да са готови, когато се възобновят тренировките.

Двата отбора водят битка за титлата с Лацио, чийто президент Клаудио Лотито заяви, че орлите са готови да започнат на мига занимания. Новите попълнения на Интер Ашли Йънг и Кристиан Ериксен останаха в Милано, но останалите трябва да се върнат до 13 април, за да може в края на месеца периодът им под карантина да е приключил.

В Ювентус също се очаква Кристиано Роналдо, Гонсало Игуаин, Дъглас Коста, Данило, Алекс Сандро, Миралем Пянич, Сами Кедира,
Адриен Рабио и Войчех Шченсни да се завърнат най-късно до 13 април. Пауло Дибала, Блейз Матюиди и Даниеле Ругани все още са под карантина, тъй като имаха положителни тестове за коронавирус.