От Лацио изригнаха срещу Давид Силва, който късно снощи изненадващо бе обявен за играч на Реал Сосиедад с договор за 2 години.

34-годишният халф бе свободен агент след раздялата си с Манчестър Сити, като води разговори и с италианците, които му предлагаха контракт за 3 сезона и заплата от около 4 милиона евро на година, къща и частен самолет.

В римския клуб обаче се ядосаха, след като Силва дори не ги уведомил, че няма да приеме офертата им и излязоха с гневно съобщение в сайта си срещу испанеца.

„Чух за преминаването на Давид Силва в Реал Сосиедад. Уважавам много футболиста, но не и човека“ написа спортният директор Игли Таре, чийто клуб бе считан за фаворит за опитния полузащитник.

Ветеранът явно предпочете да се завърне в родината си, където игра за Валенсия, Ейбар и Селта, но със сигурност е можел да постъпи много по-възпитано, уведомявайки Лацио, че няма да приеме предложението им.

Баща му обаче го защити: "Всеки може да решава, каквото иска. Давид разговаря с няколко отбора и избра Реал. Преди това нямаше нищо сигурно" заяви Давид Хименес.