„Симпатяга, веселяк, понякога прекалява, но сърцето му е добро!“ – такъв е бил винаги за съотборниците си Марио Балотели. Така говорят сега за него и футболистите - аматьори от четвъртодивизионния отбор „Франчакорта“ от намиращото се източно от Милано градче Адро.

Някогашният „Пеле на калчото“, както го наричаха медиите из Апенините, тренира и поддържа формата си с тези играчи, повечето от които са юноши. Защото навършилият неотдавна 30 години футболист сега е не само безработен, но и никой уважаващ себе си клуб не иска да чуе за него. Независимо от факта, че работа непрекъснато му търси смятаният за „гуру“ на футболните агенти италианец Мино Райола.

Марио Балотели се озова в незавидната ситуация, след като през миналата пролет бе буквално изгонен от „Бреша“ - отбора на неговия роден град със същото име. А в началото на сезона, през август 2019-та, той бе посрещнат като герой и едва ли не като спасител от феновете на останалия с много мъка в Серия „А“ клуб. И основната задача на риталия в куп прочути отбори футболист бе да се раздаде изцяло, за да не се озове „Бреша“ отново в незавидната ситуация на аутсайдер. Но се случи точно това, отборът се прости с елитната група на „калчото“, като според мнозина специалисти не малка вина за това има и неуспелия да се сработи със съотборниците си някогашен „Пеле“. Но Марио изкара виновен за погрома на „Бреша“ президента на клуба Масимо Челино, който го бе приел с широко разтворени обятия. И търканията между двамата по време на шампионата вече са прерастнали в истинска съдебна битка, в която с помощта на скъпо платени адвокати двамата се съдят един-друг за „пропуснати ползи и морални вреди“.

Иначе в Бреша говорят, че Марио Балотели продължава да е дисциплиниран като добър войник – става рано, прави лек крос, после се качва на колата си „ФИАТ 500“, отива на стадиона на „Франчакорта“, където винаги го чакат все още обичащи го фенове. Тренира старателно, после се връща обратно в семейната вила, хапва и се отдава на любимата си „плейстейшън“. И според близките му той чакал непрекъснато да му се обади с добра вест единствено Мино Райола, защото отдавна бил погребал мечтата да получи покана от Роберто Манчини за „скуадра адзура“.

Материал на Румен Михайлов, в-к Монитор