Борещият се за спасение Специа шокира Наполи и го победи с 2:1 насред стадион „Диего Марадона“, за да хвърли бомбата в 16-ия кръг на Серия А. 

Гостите, които започнаха мача в зоната на изпадащите, спряха серията си от 8 поредни мача без победа. Те играха с човек по-малко в последните 15 минути, но въпреки това именно тогава отбелязаха победния си гол и с 14 точки се изкачиха на 16-о място. 

Домакините създадоха много положения, но и направиха сериозни пропуски. Все пак резервата Андреа Петаня вкара в 58-ата минута с удар отблизо, но в 68-ата Мбала Нзола изравни от доста спорна дузпа за нарушение срещу резервата Томазо Побега. 

В 77-ата минута Исмайли от Специа бе изгонен с доста пресилен втори жълт картон, но в 81-ата отново влезлият от пейката Побега се превърна в герой, когато направи добавка след удар в гредата на Нзола. 

Загубата смъкна Наполи на 5-о място с 28 точки, като тимът бе изпреварен от Сасуоло, който има 29 след победата си над Дженоа с 21. Ювентус също може да изпревари южняците.