Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон беше представен пред италианските медии като ново попълнение на родния си клуб Парма, където се завърна след 20 години. 43-годишният страж призна, че е имал оферти от клубове претенденти за трофея в Шампионската лига, но вместо това той е избрал отново да облече екипа на отбора, с който дебютира в Серия “А” преди 26 години.

“Имам много спомени, както и най-вече мотивацията и надеждата да напиша още  няколко важни страници в историята на този клуб. Знам, че мога да го направя. Това е главната причина да се върна тук, но имам и още 999 причини! Изпитах толкова силни емоции, като емоционалната реакция е единственият начин да продължа да се справям на това ниво на моята възраст. Знаех, че Парма ще ми даде нещо, което никой друг отбор не можеше, така че вече бях убеден в моя избор. В момента съм още по-убеден в него. Трябва да се чувствам щастлив, а Парма е място, в което ме обичат така, както и аз ги обичам.

Имах и други оферти. Някои от тях определено бяха приятни, но с емоционалната връзка и с усещането, че ще работя за кауза, дълбоките ми взаимоотношения с Парма направиха разликата. Имах и два варианта, с които дори можех да спечеля Шампионската лига, но нямаше да бъда с важна роля. В Ювентус приех ролята на резерва заради силната връзка и приятелството, които имах с всички там, но не исках да бъда такъв в последните ми две години“, заяви световният шампион с Италия Буфон пред „Скай Италия“, цитиран от БНР.