Нападателят на Наполи Виктор Осимен ще бъде опериран днес, след като получи няколко фрактури на лицето след сблъсък на глави по време на загубата от Интер през уикенда, съобщиха от пресслужбата на лидера в Серия А.

Нигериецът, който трябваше да прекара неделя вечер под наблюдение в болница в Милано след мача на „Сан Сиро“, се завърна в Неапол в понеделник вечер, обявиха от сайта на неаполитанци. „Той ще остане под наблюдение и ще бъде опериран във вторник“, се добавя в съобщението.

22-годишният футболист успя да излезе от терена на крака, очевидно замаян, след като пострада при въздушно единоборство с Милан Шкриняр. Прегледите разкриха „няколко фрактури на лявата очна кухина и скула“. Все още не е ясно кога Осимен ще може да се завърне на терена, но според италианската преса той ще бъде в лазарета поне месец, което означава, че ще пропусне мачовете на Наполи до края на годината.

Завръщането му може да се проточи, тъй като той ще играе за Нигерия на Купата на африканските нации в Камерун – турнир, който започва на 9 януари и завършва с финала на 6 февруари. 

Снимка: БГНЕС