Отборът на Наполи сдаде първото място в италианското първенство по футбол, след като загуби с 2:3 от Аталанта в мач от 16-ия кръг. Първото домакинско поражение на "небесносините" през сезона ги остави с 36 точки, а на първите две позиции са Милан с 38 и Интер с 37. 

Мачът на стадион "Диего Армандо Марадона" стана истинско шоу. Руслан Малиновский вкара за Аталанта в 7-ата минута, но с попадения на Пьотър Жиелински (40) и Дрис Мертенс (47) домакините обърнаха развоя.

Гостите обаче не се предадоха и с точни изстрели на Мерих Демирал в 66-ата минута и Ремо Фройлер в 71-ата стигнаха до победата, която ги приближи само на 4 точки от върха.

Треньорът на Наполи - Лучано Спалети, не води отбора заради наказание. Той коментира: „Няма смисъл да говорим за това колко и кои футболисти са отсъствали. Имаше истински мач и Аталанта победи истински отбор. Играхме на високо ниво, но на моменти взехме грешни решения".

"Убеден съм, че съставът ни е достатъчно боеспособен и ще останем сред лидерите, докато всички се завърнат и можем да правим ротации. Ако не беше контузията на Лоботка може би щяхме да продължим да доминираме".

"Той контролираше средата на терена. Между другото, Диего Деме щеше да е титуляр, ако не беше аут за известно време заради COVID-19. Видях много позитивни неща. Заслужавахме да изравним в края и искам да поздравя играчите за представянето им. Не е случайно, че феновете ни аплодираха след последния съдийски сигнал".

"Заложих на 3-4-3, за да неутрализираме силните страни на Аталанта. Играхме достатъчно балансирано, но съперникът използва физическото си предимство. Те направиха умни тактически нарушения, с които предотвратиха опасни контри. Трябва да се поучим и това“.

Треньорът на Аталанта - Джан Пиеро Гасперини, заяви: „За една седмица победихме на чужд терен два много силни отбора, каквито са Ювентус и Наполи. Сега бе още по-вълнуващо, защото изоставахме, но направихме обрат. Не мислим дали можем да се намесим в борбата за титлата. Сега ни интересува двубоят с  Виляреал в Шампионската лига".

"Реалността е такава, че никога не сме били начело в класирането. Никога. Когато това се случи, ще кажа, че имаме шанс. Интер водеше, Наполи и Милан също. Ние бяхме втори за няколко кръга през миналия сезон, но не и първи. Как може един отбор да е претендент за титлата, ако никога не е оглавявал класирането? Това са фактите".

"Изоставаме на 4 точки от върха, а това не е малко, като се има предвид кои отбори са пред нас. Мисля, че в края публиката аплодира и двата тима. Ние също отвърнахме на ръкоплясканията, беше спонтанно. Мачът беше истинско зрелище и всички заслужават поздравления. Имам футболисти, които ми позволяват да реализирам идеите си. Винаги съм смятал, че няма нищо лошо защитниците да се включват в атака“.