Милан постигна измъчена, но нова ключова победа по пътя към титлата, след като надви Фиорентина с 1:0 у дома в 35-ия кръг на Серия А.

Късно попадение на Рафаел Леао помогна на Росонерите да вземат трите точки, с помощта и на вратаря на съперника. Въпреки че играта не бе впечатляваща, победата е факт, така че тимът дръпна на 5 точки пред Интер преди визитата на конкурента на Удинезе. 

Домакините вкараха още в 6-ата минута, когато Ернандес се оказа на точното място в наказателното поле и реализира, но лайнсменът сигнализира за засада малко по-рано и бе прав. 

Малко след това след корнер гостите получиха шанс, но първо Менян спаси опасен удар, а след това топката премина много близо до гредата. Ернандес прати топката от външната страна на мрежата. 

Росонерите играеха силно и в 17-ата минута Кесие изведе отлично Жиру, който копна топката над вратаря Терачано, но за ужас на съотборници и фенове тя премина встрани от вратата. 

В следващите минути нямаше много чисти положения, въпреки че домакините продължаваха да бъдат по-активни. Усилията им обаче не даваха резултат и сякаш логично паузата дойде при 0:0. 

След нея ситуацията на терена не се промени особено. Милан продължаваше да има игрово предимство, но не бе достатъчно остър в решаващата фаза. Треньорът на домакините логично пусна Ребич и Крунич в 56-ата минута. 

Гостите се опитваха да владеят повече топката, което изнервяше още повече червено-черните. След хубав пробив на Ребич не се стигна до удар, а в 67-ата минута в игра се появи и Златан Ибрахимович, за да спасява нещата. Стефано Пиоли обаче ставаше все по-нервен. 

В 76-ата минута домакините като по чудо не изостанаха. Бираги центрира към близката греда, където Кабрал надскочи Калулу и отклони топката към ъгъла. Със страхотен рефлекс обаче Менян успя да избие нависоко, а след това и да улови. Прекрасна намеса наистина! 

И тя се оказа ключова, защото в 82-ата минута Милан най-после вкара, макар и с помощта на вратаря на Фиорентина. Терачано не успя да изчисти добре топката напред, като я подаде на Рафаел Леао, който слаломира в наказателното поле и реализира с прецизен изстрел, с което осигури и безценните 3 точки. 

Милан – Фиорентина    1:0

1:0    Леао 82

Милан: Менян, Ернандес, Томори, Калулу, Калабриа, Кесие  (79 Бенасер), Тонали, Леао, Диас (56 Крунич), Месиас (56 Ребич), Жиру (67 Ибрахимович)
Фиорентина: Терачано, Венути (46 Куарта), Миленкович, Хулио, Бираги, Дънкан (67 Торейра), Амрабат, Малех (59 Бонавентура), Гонсалес, Кабрал, Сапонара (81 Сотил)