Жозе Моуриньо бе изключително щастлив след триумфа на Рома в Лигата на Конференциите, като след 1:0 над Фейенорд потвърди, че остава при Вълците и през новия сезон. 

Мачът не бе впечатляващ, но попадениено на Николо Дзаниоло през първата част направи португалеца втория треньор след Джовани Трапатони с 5 европейски отличия. 

„Най-хубавото за кариерата ми е това, че ако извън триумфа в Лига Европа с Манчестър Юнайтед, да постигна успехи с Порто, Интер и Рома е наистина много, много специално. Това ще остане в историята на Рома, но и за мен също. Казаха ми, че само Сър Алекс Фъргюсън и Джовани Трапатони са спечелили трофеи в 3 различни десетилетия. Това ме кара да се чувствам малко стар, но е хубаво за кариерата ми” заяви Моуриньо, чийто тим завърши 6-и в Серия А през сезона. 

„Без съмнение оставам тук. Въпреки слуховете, моето желание е да бъда част от Рома. Трябва обаче да разберем какво искат нашите собственици, които са страхотни хора, за следващия сезон. Това е нещо историческо, но целта е да изградим силен проект с честни професионалисти. Чувствам се романист, но също така съм фен на Порто, Интер и Челси, луд съм по Реал Мадрид, а сега и по Рома, защото постигнахме тези успехи заедно” добави той. 

Отборите на Моуриньо вече 423 минути не са получавали гол в голям европейски финал, като Хенрик Ларсон е последният, който се разписа срещу тим на португалеца, когато го направи във финала за Купата на УЕФА между Порто и Селтик през 2003-а. След това съставите на Специалния записаха 4 поредни сухи мрежи във финални мачове.