Асколи работи усърдно по варианта да се раздели с българския нападател Атанас Илиев, но това няма да се случи без пари, пише сайтът www.pianetaserieb.it. Вариантите са продажба, платен наем или свободен наем с поемане на заплатата на играча от новия отбор.

Роденият в Добрич юноша на Черно море (Варна) още в края на миналия сезон изпадна от сметките на черно-белите, а ситуацията и в момента не се е променила.

"Асколи работи за разрешаване на проблема, свързан с Атанас Илиев . Българският нападател, който пристигна в Марке с много очаквания, разочарова и вече е в списъка на напускащите. Въпреки добрите изяви в националния отбор, Илиев не повтори тази форма в Серия Б и по тази причина клубът работя за продажба.

"Не е лесна работа, както подчерта вестник "Corriere Adriatico", цитиран от БТА. Илиев има 3-годишен договор и ще струва на Асколи около 1 милион евро. Това е разход, с който спортният директор Марко Валентини с радост би се разминал, а продажбата на българина би стимулирала привличането на нов нападател", пише изданието.

27-годишният Илиев има 30 мача и само 2 гола с екипа на Асколи – статистика, която не е удовлетворяваща за клуба от региона Марке. Миналата година те завършиха 6-и в Серия Б и играха плейофи за влизане в елита, но още на полуфинала бяха победени от Беневенто.

Снимка: БГНЕС