Наполи не успя да спечели последната си проверка преди старта на сезона в Серия “А”. Отборът на Лучано Спалети направи нулево равенство с Еспаньол в Кастел ди Сангро, където е на лагер. Виктор Осимен и Ървинг Лозано пропуснаха най-добрите положения за неаполитанци, които бяха без контузените Матео Политано, Адам Унас и Фабиан Руис.

Въпреки приятелския характер на мача, на няколко пъти се стигна до груби влизания и разправии между футболистите. Осимен и Сержи Гомес едва не се сбиха, а президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис се ядоса от острите влизания на играчите на Еспаньол и навлезе на терена, за да се оплаче на съдията, пише „Тема Спорт“.

Ексцентричният бос реши да изгледа на живо заключителната контрола на своя тим, но не беше на трибуните, а на скамейката до Спалети и спортния директор Кристиано Джунтоли. При поредното спречкване на терена той отиде първо до страничния рефер, а след това и при главния съдия, за да изрази претенциите си. На почивката президентът на Наполи отново пресрещна арбитрите и на висок тон им обясни, че е трябвало да са по-строги към футболистите на Еспаньол.