Удинезе допусна изненадващо домакинско поражение от Торино с 1:2 в среща от 11-ия кръг на италианската Серия А. На "Дачия Арена" в Удине гостите спряха серия от девет последователни срещи без загуба на "черно-белите", нанасяйки му първо поражение пред собствена публика от началото на сезона в първенството.

Ола Айна откри за Торино в 14-та минута, преди десетина по-късно Жерард Деулофеу да възстанови паритета. След почивката обаче домакините не само не успях да осъществят пълен обрат, но и инкасираха второ попадение, което се оказа фатално за крайния изход. Негов автор бе Пиетро Пелегри. До края торинци устискаха крехкия си аванс и така се поздравиха с ценни три точки. Отборът е девети с 14 пункта, докато Удинезе е шести с 21.

Притеснителните знаци в представянето на състава напоследък обаче продължат. Това е първо домакинско поражение в Серия А и идва след това от Монца на Валентин Антов с 2:3 във втория кръг за Купата на Италия. Удинезе няма победа вече в четири поредни мача след равенствата с Аталанта и Лацио преди това. Серията без загуба в първенството бе наистина впечатляваща - девет послеодователни срещи, като за последно тимът бе губил от шампиона Милан с 2:4 като гост на старта на 13 август.

В следващия кръг отборът гостува на новака Кремонезе в търсене на реванш за несполуките в последните седмици, докато Торино приема Милан.