Наполи победи с 3:0 Рейнджърс у дома и за първи път в своята история постигна 12 поредни победи във всички турнири. Досега клубния рекорд бе 11 поред от 1986 г. под ръковоството на Отавио Бианки. Лучано Спалети обаче подобри това постижение и пред него сред италианските отбори в историята остават само 3. Интер и Ювентус имат по 13 поредни победи съответно през 2008 за нерадзурите и през 2016 за бианконерите. Абсолютният рекордьор в Италия е Милан с 15 поредни победи във всички турнири през 1992 г.

Джовани Симеоне вкара първите два гола в мача срещу Рейнджърс и фамилията му също се записа в историята. Той и баща му Диего са едва вторите баща и син, които имат вкарани по 2 гола в един мач от Шампионската лига. Другата такава фамилия е Киеза - Ернрико и Федерико.

Третият гол в мача вкара защитникът Остигор през второто полувреме. Той стана 16-ия различен играч на Наполи с гол този сезон.

Така Наполи e път да спечели и първото място в своята група с 5 победи от 5 мача. Единствените други италиански отбори с 5 победи на старта на Шампионската лига са Милан през 1992 г. с Фабио Капело и Ювентус през 2004 г. също под ръководството на Капело.

Наполи е и едва вторият отбор в историята вкарал поне 3 гола във всеки от първите си пет мача в груповата фаза. Другият е ПСЖ от сезон 2017/18, който в шестия кръг загуби 1:3 от Байерн.