Лацио взе първата си победа за 2023 г. като се наложи с 2:0 като гост на Сасуоло. Орлите сложиха край на серия от 3 поредни мача без успех, но загубиха звездата и капитан Чиро Имобиле. Нападателят се контузи още в началото на мача и бе сменен от Педро в 14-ата минута.

Сасуоло игра добре и имаше отлични положения през първата част, но така и не стигна до гол. В добавеното време на първата част Лацио получи дузпа. При първият си корнер в мача, Луис Алберто центрира към далечната греда, където Милинкович-Савич засече с глава. Топката се удари в ръката на Толян, който попречи това да се превърне в гол. След намесата на ВАР рефера Пайрето отсъди дузпата. Матия Дзакани я изпълни точно и с последния удар по топката за първата част откри резултата.

След почивката Сасуоло натисна, но така и не отправи точен удар във вратата на Проведел. В добавеното време вратаря на Лацио изрита топката напред, Милинкович-Савич я отклони с глава, а Фелипе Андерсон изпревари защитника Руан, за да излезе сам срещу вратаря. Бразилецът финтира стража Пеголо и реализира в празната мрежа за 2:0.

Лацио събра 34 точки от 18 кръга и вече е на 3 зад четвъртия Интер. Рома и Аталанта също може да стигнат до кота 34, ако спечелят мачовете си днес. Сасуоло пък остана с 16 точки в долната половина на таблицата. Неровердите са в серия от 7 срещи без победа и четири поредни загуби.