Треньорът на Лацио Маурицио Сари бе много доволен от успеха с 4:0 над шампиона Милан. Орлите разбиха съперника и то без голямата си звезда Чиро Имобиле, който е контузен. Успехът качи римляните на третото място в класирането, на точка зад втория Милан, но с равни точки с Рома и Интер.

"След последния сигнал веднага започнах да мисля за мача с Фиорентина, който ще е много труден. Ние живеем в един прекрасен град, но много взискателен. След загубата срещу Лече бяхме най-слабият отбор в Италия. Днес сме най-добрият. Нужно е равновесие и моята задача е да го давам на момчетата. Титлата? Нямаме такива идеи, но всеки може да мечтае. Важно е да мислим за следващият мач, а не дълго напред", обяви Сари.

"Срещу Милан искахме да създадем пространства и да ги използваме. Изграждахме добре атаките си. Мачът бе голяма наслада за мен, но като ниво на задоволство, не може да се мери с победата в дербито с Рома. Що се отнася до техническо и тактическо ниво, това е може би най-добрият ни мач, откакто съм тук. Момчетата се справят изключително добре и даже ме изненадват понякога. Можем да постигнем много, ако се отървем от навика да губим точки срещу отборите, които на хартия са по-слаби от нас", допълни Сари.