Адемола Лукман изигра поредния си невероятен мач за Аталанта и вкара втория гол за победата 2:0 над Сампдория в мач от 20-и кръг на Серия А. Благодарение на успеха бергамаските влязоха в топ 4 на класирането изравнявайки се по точки с Интер на втората позиция. И двата тима имат по 40 - на 10 зад лидера Наполи, който тепърва има да играе този кръг. С точка по-малко и мач по-малко е Милан, а Лацио има 37 и също има да играе утре.

Лукман има 7 гола в последните си 4 мача за Аталанта. Нигериецът е втори при голмайсторите в Серия А с 12 попадения до тук през сезона - едно по-малко от лидера за Капоканониере - Виктор Осимен от Наполи. За 20 кръга този сезон Лукман има 2 гола повече отколкото вкара общо за предишните 4 сезона с екипите на Евертън, Лайпциг, Фулъм и Лестър.

Първото попадение в мача бе дело на Йоаким Меле. Датчанинът се разписа точно преди почивката след пас на другия халф-бек на Аталанта Ханс Хатебур. След почивката Лукман направи 2:0 изполвайки подаване на Рафаел Толой.

Сампдория остава в зоната на изпадащите само с 9 точки от 20 мача. Моряците правят най-лошия сезон в историята си. Те са и с най-слабата атака в калчото само с 8 отбелязани гола до тук.