Капитанът на Наполи Джовани ди Лоренцо вкара втория гол при победата 2:0 като гост на Айнтрахт Франкфурт. Адзурите са на 90 минути от класиране на четвъртфинал в турнира на шампионите за първи път в историята си. Дори с Диего Марадона в състава Наполи не е прескачал осминафинал.

"Все още имаме много работа. Дали можехме да спечелим с по-голяма разлика? Да, пропуснахме някои възможности, но всички сме доволни от победата на труден стадион срещу силен и физически здрав съперник. Знаехме, че ще е трудно. В началото съперника ни притисна, но ние след това се измъкнахме и показахме нашите качества. Контрол върху топката, атаки, разиграване", заяви Ди Лоренцо пред "Скай".

Ди Лоренцо вкара втория си гол за сезона в Шампионската лига. Той завърши прекрасна атака и подаване с пета на Кварацхелия.

"Дали вечерта е по-хубава, защото вкарах гол? Да вкарам в този турнир вече ми се случи по-рано през сезона. Изглежда ми странно, но съм доволен за отбора, защото постигнахме целта си - да победим. Знаехме колко е важно това, и че трябва да сме концентрирани".

"Какви са целите ни? Преди този мач - да се класираме на четвъртфинал. Нещо, което Наполи не е постигал. Какво си казахме в съблекалнята? Знаем, че този сезон играем много добре. Във футбола всичко се случва. Така че още не бива да се радваме. Има реванш. Нашата първа цел е да се класираме на четвъртфиналите. После ще видим".