Фиорентина взе седмата си поредна победа в евротурнирите, като надви 1:0 Сиваспор у дома. Виолетовите имаха огромно превъзходство в осминафинала от Лигата на Конференциите, но вкараха само един гол и ще пътуват до Турция след седмица с минимална преднина. Попадението на Антонин Барак бе единствено в мача.

Феновете от Турция вдигнаха специален плакат на трибуните на "Артемио Франки" с благодарности за Италия за помощта след опустошителното земетресение в Турция.

На терена Фиорентина имаше толкова много шансове. Удар на Кастровили удари гредата, имаше изчистване от голлинията от гостите, както и още много положения. Чак в 69-ата минута Виолетовите пробиха отбраната на съперника. Точен бе Антонин Барак с хубав удар от въздуха. Сиваспор завърши мача с 10 души. Изгонен бе Макс Градел за удар с лакът срещу Мартинес Куарта.

Това е седма поредна победа за Фиорентина в Лигата на Конференциите, което е клубен рекорд в Европа. Преди това Виолетовите спечелиха два пъти срещу Брага (3:2 и 4:0), Ригас (3:0), Истанбулспор (2:1) и два пъти срещу Хартс (5:1 и 3:0).

Ако гледаме всички турнири Фиорентина има 4 поредни победи.