Виктор Осимен е един от най-добрите нападатели в Европа този сезон. Нигериецът вкара нови два гола при победата на Наполи с 3:0 над Айнтрахт Франкфурт в осминафинал реванш от Шампионската лига. Италианският тим се класира за първи път в историята си на четвъртфинал в тунира на шампионите с общ резултат 5:0 от двата мача.

Осимен можеше и да има хеттрик, ако бе изпълнил дузпата, от която Желински оформи крайното 3:0, но нападателя признава, че е щастлив да остави изпълнението на друг. Според нигериеца Наполи "има отбора", за да спечели Шампионската лига. Осимен е първият нигериец, вкарал два гола в мач от елиминациите на Шампионската лига. Той вече има 23 гола този сезон във всички турнири.

„Чувствам се добре, чувствам се невероятно, това е огромна победа. Поздравления на отбора за представянето от целия състав. Искаме да продължим така в следващия кръг и сме готови за това", обяви Осимен.

„Първият гол? Познавам Политано и когато влезе на десния си крак, той ще се опита да вкара топката в наказателното поле. Тренирахме за това, така че трябваше да очаквам тази топка. При дузпата Зилински попита дали може да я изпълни и аз казах, разбира се. Аз съм отборен играч, няма значение кой вкарва, стига отборът да постига успехи. Това е най-важното. Хубаво е да имаш този манталитет на отбора и съм щастлив от тази победа.“

Осимен многократно е свързван с преминаване във Висшата лига, но вместо това беше попитан дали би искал да се изправи срещу Челси или Манчестър Сити на четвъртфиналите, особено като се има предвид, че Ерлинг Холанд е другият кандидат за голмайстор в надпреварата този сезон.

„Ще бъде страхотен мач, ще бъде страхотен. Ние също се справяме добре, ние сме топ клуб, ще бъде добре да имаме сблъсък с много силен отбор. Готови сме за това, готови сме за всеки голям отбор.”

Играчите на Наполи вярват, че наистина могат да стигнат докрай в Шампионската лига, както и да имат преднина от 18 точки на върха в таблицата на Серия А.

„Мисля, че всичко е възможно, имаме отбора, за да постигнем тази мечта и да спечелим Шампионската лига.  Разбира се, ние го правим стъпка по стъпка и ще видим какво ще се случи".