Лацио спечели четвъртата си поредна победа в първенството на Серия А и се бетонира на второто място в класирането. Орлите победиха Специя като гост с 3:0 и са на 13 точки зад лидера Наполи, който тепърва има да играе този кръг. По-важното за столичани е, че те вече са на 10 точки пред петия в таблицата Интер. Лацио има 61 пункта - 8 повече от Рома, 9 повече от Милан и 10 повече от Интер.

Специя остава точно над чертата на зоната на изпадащите. Орлетата имат 26 точки - 4 повече от Верона. Домакините започнаха по-добре мача и можеха да поведат още във втората минута, когато Бурабия нацели гредата. Това бе 7 удар в гредата за Специя през сезона. Малко след това Нбала Нзола пропусна от чиста позиция с глава след центриране на Бурабия.

Лацио се окопити и тръгна напред. Фелипе Андерсон спечели дузпа в 35-ата минута, когато Милинкович-Савич го изведе добре, а Ийтън Ампаду го събори в наказателното поле, за което получи и жълт картон. Чиро Имобиле изпълни точно дузпата и се завърна при голмайсторите след 2 месеца суша. Това бе 10-ия му гол за сезона. Той стига до двуцифрен брой голове в Серия А за седма поредна година (всеки сезон от 2016/17 насам, откакто е в Лацио).

В добавеното време на първата част Лацио изпусна още два гола. Първо Имобиле не успя да засече на празна врата след пас на Милинкович-Савич, а после и Луис Алберто се размина.

Фелипе Андерсон вкара гола за 2:0, като това е може би гола на сезона за Орлите. Бразилецът, Имобиле и Луис Алберто размениха 7-8 подавания, преди Фелипе Андерсон да се разпише от упор. Неговото седмо попадение в първенството за сезона.

В края Специя съвсем клекна. Ийтън Ампаду бе изгонен за втори жълт картон след нарушение срещу Матия Дзакани, а влезлият от пейката Маркос Антонио оформи крайното 3:0, след мълниеносна контра в 90-ата минута. Това е първият гол на бразилеца с екипа на Лацио.

Освен всичко друго Лацио запази за пети пореден път вратата си суха като гост. Последният гол, който орлите инкасираха далеч от Рим беше в началото на февруари срещу Верона.