Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини признава, че е готов да преосмисли бъдещето си в клуба, след като си осигури класиране за евротурнирите. Треньорът на бергамаските говори след поражението 2:3 от Интер, което почти лиши Ла Дея от възможност да играе в Шампионската лига догодина.

„Честно казано, очаквах Интер да бъде много агресивен, след спечелването на Купата на Италия, тъй като те имат толкова много ентусиазъм и адреналин, които са натрупали“, каза Гасперини пред Sky Sport Italia.

„Те започнаха невероятно силно и след като го преодолехме, бавно овладяхме техните нападатели и играхме добре. Никой не може да се съмнява в стойността на Лукаку, но ние не се справихме добре с него в началото“.

Въпреки поражението Аталанта е сигурен участник поне в Лигата на конференциите, а все още има шансове за място в Лига Европа, особено ако Ювентус бъде изключен от всички състезания на УЕФА за нарушения на финансовия феърплей.

„Имаме в ръцете си възможността да се класираме за Лига Европа и това би било голямо постижение според мен. Вече сме в Европа за шести път от седем години, така че това е забележително. От гледна точка на точките, това беше отличен резултат, но всички знаем, че рядко успяхме да играем футбола, който искахме през този сезон.”

Гасперини беше попитан какво крие бъдещето, тъй като той е свързван между другото с Ювентус и Наполи.

„Бъдещето е следващата неделя, тъй като цел като Лига Европа наистина би била чудесна. Хората смятаха, че този отбор е свършен, но ние показахме, че все още сме конкурентоспособни и винаги сме били там с големите клубове през целия сезон, с голяма разлика от тимовете в средата на класирането“.

„Що се отнася до останалото, ще видим. Несъмнено имаше несъответствие в преценката, защото някои се отнасяха към Аталанта като към отбор, който трябва да влезе в Шампионската лига. Ако това е очакването, тогава за един треньор става много трудно винаги да се справя с този вид очаквания“.

„Клубът знае всичките ми притеснения. Имам страхотни отношения на взаимно доверие и благодарност, но има и футбол, а във футбола можете да имате различни мнения. Уважавам тези мнения, явно имам свое и не знам дали ще успеем да се разберем“.

„Ако трябва да бъда честен, Аталанта не може да бъде отбор за топ 4 в момента и видяхме това тази вечер. Отборът беше забавен от поредица от контузии и загубихме доста играчи в една и съща зона от терена. Също така намалихме средната възраст на отбора, момчетата постигнаха страхотна цел и това, че са там, трябва да се счита за нещо, което да празнуваме.

Гасперини последва подобни разсъждения на пресконференцията след това.

„Може би е дошъл моментът да се сбогуваме. Ще оценим всичко това спокойно, с обич. Когато се окажете не на мястото си, си задавате някои въпроси“.