Вратарят на Верона Лоренцо Монтипо бе големия герой при победата с 3:1 над Специя в бараж за оцеляване в Серия А. Двата тима завършиха редовния сезон с еднакви показатели - по 31 точки на 18-ото място в крайното класиране и според регламента трябваше да излъчат третия изпадащ в директен мач на неутрален терен. На стадион "Мапей" в Чита дел трикольоре, Верона надигра съперника с ранен гол и две попадения на Сирил Нгонж. Вратарят Монтипо обаче бе героят. Той спаси дузпа на Мбала Нзола, а освен това направи още 7 ключови спасявания.

Така Специя изпада след 3 сезона в Серия А. Верона пък остава в елита, въпреки че през почти целия сезон беше в зоната на изпадащите. Давиде Фараони откри още в началото, но след още 10 минути Ийтън Ампаду изравни с първия си гол за сезона. Още до почивката Верона дръпна солидно с две попадения на Сирил Нгонж. Белгиецът се разписа в 26-ата и 38-ата минута.

Втората част бе много трудна за Верона. Хората на Дзаферони останаха с 10 души, заради втори жълт картон на Фараони. Той игра умишлено с ръка предотвратявайки топката да влезе във вратата. От отсъдената дузпа Нзола стреля, но Монтипо спаси. Преди това изпълнение анголският нападател имаше 7 изпълнени дузпи и 7 гола в Серия А от тях.

До края стражът на Верона изби още половин дузина опасни удари. Имаше и греда на Ампаду в добавеното време. Верона издържа и ще играе отново  в Серия А и догодина. Специя пък придружава Кремонезе и Сампдория в Серия Б.