Фамилията на покойния Силвио Берлускони възнамерява да продаде футболния му клуб Монца. В пресата се появиха информации, че наследниците на Ил Кавалиере, се надяват да продадат клуба, който направи своя дебют в италианския елит през миналия сезон. Там изпълнителен директор си остава дясната ръка на Берлускони - Адриано Галиани. Той обяви, че ще „прави всичко, което се иска от мен във всеки сектор“.

Берлускони почина миналата седмица на 86-годишна възраст. Той винаги е имал страст към футбола, купува Милан през 1986 г. на ръба на фалита и ги води до спечелването на Скудетото, Шампионската лига и Междуконтиненталната купа. С Берлускони като президент Милан спечели 29 купи в рамките на 31 г.

След продажбата на росонерите на китаеца Юнгонг Ли през 2018 г., Берлускони купи Монца. Брианцолите бяха в Серия С по онова време, но много бързо влязоха за първи път в 100-годишната си история в Серия А. През този сезон клуба завърши 11-и.

Вестник „Кориере дела сера“ обаче съобщава, че семейството на Берлускони е обсъждало наследството си и иска да остави света на футбола зад себе си, което означава да обяви Монца за продажба.

Адриано Галиани – който е работил както в Милан, така и сега в Монца – ще бъде призован да се кандидатира за политическата партия Forza Italia на Берлускони, заемайки мястото в Сената, заемано от неговия приятел и ментор.

„Заради любовта, която изпитвам към Силвио Берлускони, ще направя всичко, което ме помолят във всеки сектор“, отговори Галиани. „В момента никой не е говорил с мен за кандидатстване като политически кандидат в Монца, нито за бъдещето на футболния клуб Монца.“